Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Наноматеріали та літій-іонні акумуляторні батареї

Сучасні літій-іонні батареї можуть витримати у найкращому разі до 1000 циклів зарядки-розрядки. Цей показник досі вважався майже неперевершеним та був гордістю розробників батарей. Звичайно, така кількість циклів давала можливість використовувати батарею тривалий період, що влаштовувало і споживачів, і виробників. Але кожен із них потайки хотів отримати «вічні» акумуляторні батареї і, здається, цей час настав!

Вчені Стенфордського університету США отримали досвідчені зразки акумуляторних батарей, здатні витримувати до 40 тисяч циклів заряд-розряд із втратою загальної ємності трохи більше 20%! Це означає, що якщо кожен день ви п'ять разів заряджатимете-розряджатимете батареї, то вам їх вистачить мінімум на 30 років. Про такі показники ще недавно навіть мріяти ніхто не міг.

У чому полягає винахід? Нові акумулятори розроблені із застосуванням наночастинок, які відповідають за довговічність акумуляторів. У матеріалі є органічні сполуки міді, хімічні властивості нанокристалів міді такі, що при своєму переміщенні під час роботи батареї зовсім не ушкоджують електрод. І ще одне нововведення - в акумулятор введені наночастки калію, а його іони також дуже «дбайливо» ставляться до електрода.

Це, на щастя, вже не тільки теоретичні розрахунки, вченим вдалося подати готовий матеріал, виготовлений із застосуванням таких нанотехнологій. Крім того, акумулятори нового зразка мають можливість накопичувати енергію в період мінімальної витрати електрики і можуть під час пікового зростання навантаження віддавати електронному пристрою накопичений заряд. Звичайно, назвати точну дату можливої появи промислових зразків вчені поки що не можуть, але, судячи з їхнього оптимізму, вони у своєму успіху зовсім не сумніваються. А нам залишається лише чекати на появу «вічних» або майже вічних акумуляторних батарей.