Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Призматичні акумуляторні батареї стануть стандартними для ноутбуків

Новинний портал Digitimes повідомляє, що провідний японський виробник літій-іонних батарей Panasonic та південнокорейські виробники Samsung SDI та LG планують у 2012 році перейти на новий стандарт акумуляторних батарей для своїх мобільних пристроїв. Призматичні літій-іонні батареї (prismatic lithium-ion batteries, LIBs) набагато легші за звичайні, мають більш зручний дизайн і до цього можуть стати дешевшими.

Крім цих компаній свою увагу на такі акумуляторні батареї також звернули увагу компанії Acer та Asustek Computer і планують встановлювати їх на нових серіях своїх ноутбуків і планшетів. Розміри призматичних LIBs батарей складають 60х80 мм завтовшки 5-8 мм. Компанія Intel вже давно є прихильником призматичних батарей та провела зустріч з тайванською компанією для обговорення можливості застосування нових пристроїв. Таке рішення було прийнято Intel у зв'язку з тим, що ціни на товари MacBook Air від Apple знизилися приблизно на $100 і потрібно було вживати рішучих заходів для підвищення конкурентоспроможності своєї продукції.
Нові батареї на 25-30% дешевші, ніж традиційні такої ж ємності і на 5% легші. Крім цього, компанія Intel має наміри замість дорогих алюмінієвих сплавів на корпусі використати дешевий склопластик, що, у поєднанні з новими призматичними акумуляторними батареями зможе зробити їхню продукцію цілком конкурентною за ціновим параметром. На сьогоднішній день нові батареї мають одну ваду – їх дуже важко виймати з мобільного електронного пристрою. У будь-якому разі від такої конкурентної боротьби за ринки збуту виграє кінцевий споживач, а це вже добре!