Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Розроблено нові електроди для літій-іонних акумуляторів

Американські вчені з Корнеллського Університету Річард Робінсон і Дон Хуанг Ха зуміли розробити абсолютно новий тип електродів для літій-іонних акумуляторних батарей, вони мають підвищену електричну провідність і в той же час не містять вуглець і різні полімери.

Електроди тепер складаються з найтонших колоїдних плівок, в які включені наночастинки. Раніше для того, щоб була можливість утримувати в електродах наночастинки, необхідно було використовувати різні комбінації зі спеціальними полімерними сполучними, які об'єднували їх в одне ціле на вуглецевій основі та забезпечувало багаторазове перенесення електричної енергії. Така технологія збирання акумуляторних батарей була досить складною і призводила до неминучого збільшення вартості кінцевого продукту. Літій-іонні акумулятори для мобільної електроніки і так вважаються дорогими елементами, в деяких випадках їхня ціна становить 25% і більше від вартості ноутбука.

Тепер автори винаходу використовували метод електрофорезного осадження, що дало змогу зв'язати металеві наночастинки на електроді в єдине ціле без використання додаткових домішок.
Такий метод робить наночастинки дуже стійкими до електрохімічних реакцій, що протікають, вони більш міцно утримуються на електродах, ніж у разі закріплення використовуваними до сьогодні методами.
В якості наночастинок застосовується оксид кобальту, проведені випробування вже підтвердили їхню високу міцність і можливість інтегрувати даний винахід у існуючу технологію виробництва акумуляторних батарей без необхідності проведення великої реконструкції виробничих потужностей.