Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Міністерство енергетики США приділило увагу покращенню літій-іонних акумуляторів

Створення та розвиток екологічно чистих джерел електричної енергії неможливе без істотного покращення характеристик літій-іонних акумуляторів. Сфера застосування таких батарей дуже широка – від мобільних електронних пристроїв та електромобілів до накопичувальних елементів вітряних та сонячних електростанцій. Без різкого поліпшення всіх характеристик літій-іонних акумуляторів складно очікувати на прорив хоча б в одній з численних областей застосування.

З огляду на це Міністерство енергетики США вирішило відтворити грандіозний Манхеттенський проект наукових праць та лабораторій. Перед вченими поставлено завдання за п'ять років досягти п'ятикратного збільшення питомої потужності літій-іонних акумуляторних батарей за одночасного п'ятикратного зниження їх вартості.

Для цього Міністерство почало створювати спільний науково-дослідний центр і вже виділило для цього $120 млн. До роботи залучаються найкращі вчені з шести національних лабораторій, п'яти університетів та чотирьох приватних компаній. З такою промовою виступив Міністр енергетики Стівен Чу перед співробітниками Аргонського національної лабораторії, на основі якої буде створено новий потужний центр.
«Коли вам треба дуже швидко створити якісно новий продукт, необхідно зібрати в одному місці найкращих учених та найкращих інженерів з різних дисциплін. Тільки таким способом можна досягти бажаного результату і надати американській промисловості нового імпульсу розвитку», – заявив міністр. Є реальна надія, що після початку дії нового грандіозного проекту власники мобільної електроніки, творці електромобілів та екологічно чистих електростанцій отримають нові можливості.