Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Наночастинки роблять електроди літій-іонних акумуляторів стійкішими.

Вивчаючи різні добавки, які зберігають цілісність електродів та забезпечують їхню високу електропровідність, вчені відкрили нові можливості, що дозволяють знизити вагу батареї та збільшити її життєздатність. Роботи велися під керівництвом Річарда Робінсона та Дон Хен Ха та були опубліковані в журналі Nano Letters. Досліджувалися наночастки як активний катод і анод, отримані результати показали, що їх застосування значно покращує властивості батарей.

Для своїх технологій обробки електродів доктор Робінсон із колегами використовували метод електрофоретичного осадження, який пов'язує металеві наночастинки з поверхнею електродів та створює сильний електричний контакт між ними та струмознімачами. Це дозволяє значно покращити якість батарей, їх довговічність та ємність. Наночастинки створюють мікроплівку, яка має підвищену міцність і набагато перевершує за цим показником усі технології, що раніше вживалися.

Роботи виконані за підтримки Центру енергетичних матеріалів Корнельського університету та фінансуються міністерством енергетики США, Управлінням з науки, Управлінням з фундаментальної науки енергії, Cornell Центром досліджень матеріалів за фінансової підтримки Національного фонду розвитку науки, а також Університетом імені короля Абдулли. Це дослідження дозволило створити кобальт-оксидні наночастинки, які мають високі об'ємні та гравіметричні характеристики. Всі способи зміцнення електродів, що раніше використовувалися, призводили до збільшення ваги акумуляторної батареї і підвищення її вартості. Нова технологія позбавлена таких недоліків. Вчені висловлюють впевненість, що вже недалеко той час, коли технологія буде поставлена на промислову основу.