Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Нанотехнології не перестають дивувати

Американські вчені зі Стенфордського університету виступили із справді сенсаційною заявою. Вони отримали досвідчений зразок матеріалу, виготовленого із застосуванням нанотехнологій, який може замінити літій-іонні батареї. Сучасні батареї можуть витримати у кращому разі до 1000 циклів заряд-розряд, і це вважається чудовим показником. Використовуючи їх відкриття, акумулятори зможуть витримувати щонайменше 40 тисяч циклів із втратою ємності трохи більше 20%! Це дає гарантійний термін експлуатації батарей 30 років при щоденному повторенні 5-ти циклів. Аж повірити складно, але, звісно, приємно. Такі батареї можна без перебільшення вважати вічними.

Принцип довговічності полягає в тому, що нові акумулятори здатні накопичувати заряд у період мінімального споживання електроенергії та віддавати його в період пікового зростання навантаження. Крім того, в нього введені наночастинки кристалів міді, які не впливають на електрод акумулятора. У них таким чином змінилися хімічні властивості, що вони почали мати цю унікальну властивість. І ще одне. У матеріал введені наночастки калію, його іони також зовсім не руйнують електрод.

Слід зазначити, що не всі учасники прес-конференції повірили навіть у теоретичні розрахунки вчених. Тому, коли вони представили на суд присутніх лабораторний зразок свого винаходу, то це стало справжньою сенсацією і повірити довелося всім. Тим більше, що всі показники добре підтвердилися під час випробування цього зразка. Звичайно, чекати на появу промислових зразків нових акумуляторів ще доведеться, але вчені не втрачають оптимізму і запевняють, що справа вже не за горами. Тепер можна сподіватися, що й ми таки побачимо "вічні" акумуляторні батареї.