Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Нові Li-Ion-ні акумуляторні батареї стануть дешевшими?

Науковці компаній CalBattery і Argonne National Laboratory заявили громадськості, що їм вдалося зробити справжній прорив на шляху створення нових типів літій-іонних батарей. Протягом восьми місяців вони проводили лабораторні випробування нового прототипу літій-іонного осередку з використанням кремній-графенової композитної складової. За попередніми результатами питома ємність електрода порівняно із звичайними зразками збільшилася вчетверо, а загальна щільність енергії в новому акумулюючому пристрої зросла втричі.

Такі показники дозволили винахідникам сподіватися на великий успіх у майбутньому нових літій-іонних акумуляторів. Принциповим розв'язанням проблеми стало відкриття стабілізуючого процесу кремнію в аноді. Вже давно було відомо, що кремній у десять разів швидше поглинає літій, ніж матеріали, що використовуються в даний час. Але проблемою було те, що він дуже швидко руйнувався під час зарядки-розрядки батареї і з цієї причини не міг досі використовуватися для виготовлення літій-іонних батарей. Тепер вчені створили унікальний композитний електрод на основі кремнію та графену, який витримує достатню кількість циклів та за цим показником наздогнав існуючі матеріали.

Використання таких електродів призведе до значного зниження вартості одиниці заряду літій-іонних акумуляторних батарей, дозволить збільшити їх ємність і кількість заряду, що віддається. Це буде проривом не тільки у виробництві пристроїв накопичення енергії, це не може не торкнутися розвитку різних моделей ноутбуків з набагато розширенішими можливостями. Не секрет, що недостатня ємність батарей багато в чому стримувала можливість розширення їх функціональних характеристик.