Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

З'явилися нові можливості вивчення літій-іонних акумуляторних батарей

Постійна необхідність поліпшення споживчих властивостей літій-іонних батарей викликана тим, що їх сьогоднішні характеристики стали головним гальмом у подальшому розширенні можливостей ноутбуків та інших портативних електронних пристроїв. Якщо хімічні реакції, які у батареї, були відомі давно, то фізичні характеристики поведінки катода і анода були вивчені лише теоретично. Винахід американських учених, здається, дозволить дізнатися про внутрішні процеси набагато більше.

Дослідниками з Національної Лабораторії Oak Ridge (Оук-Рідж), штат Теннесі, США, було розроблено електрохімічний спосіб мікроскопії – новий метод для виявлення руху іонів літію в наномасштабі, який може значно покращити літій-іонні акумулятори на основі глибшого розуміння внутрішніх процесів. "Зрештою, ми можемо створити батареї, які будуть витримувати більше циклів заряд-розряд, мати велику ємність, надійність та безпеку", - сказав Марк Hersam, вчений-професор Північно-Західного університету.

Можливість дослідження батарей у наномасштабі дозволить отримати більш повне розуміння всіх процесів, "побачити на власні очі" поведінку компонентів літій-іонної батареї під час зарядки-розрядки. Розширення та стиснення кремнію тепер можна побачити та виміряти, за допомогою нового методу можна спостерігати електрохімічну деформацію матеріалу у будь-якій точці. Такі дані дозволять винайти новий, міцніший, матеріал для електродів. Ще нещодавно мало хто з учених вірив, що може з'явитися такий інноваційний метод дослідження літій-іонних акумуляторних батарей.