Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Розроблено повністю твердотільні літій-сірчані батареї

Нові повністю твердотільні літій-сірчані батареї випробувані в лабораторії Oak Ridge National Laboratory (США) групою вчених на чолі з Лян Ченду, ця розробка має потенціал, щоб скоротити витрати виробництва, підвищити ємність та покращити безпеку експлуатації порівняно з існуючими акумуляторами. Щільність заряду цих батарей у чотири рази перевищує показники літій-іонних акумуляторів. «Ми повністю змінили підхід до створення батарей, який передбачав застосування рідкого електроліту», – заявив Лян Ченду. Вчені вже давно знали про високий потенціал літій-сірчаних акумуляторних батарей, але вони мали низку великих недоліків, що не дозволяли розпочати масове виробництво. По-перше, рідка сірка є пожежонебезпечною речовиною, що вважалося дуже великою проблемою. По-друге, рідка сірка дуже агресивна хімічна речовина, яка дуже швидко руйнувала електроди.

Створення твердого електроліту на основі сірки виключило ці два недоліки. Їм вдалося синтезувати багаті сірою матеріали, здатні проводити іони і створити нові катоди акумулятора на основі оксидів літію. Отримані матеріали команда вченого об'єднала з катодами та анодами з літію та твердим електролітом. «Тепер повністю змінився перехід іонів, зникла проблема розчинення сірки та з'явилася можливість створення надійних та безпечних літій-сірчаних акумуляторів», – запевняє Лян.

Вже сьогодні ця батарея здатна накопичувати заряд 1200 мАч на 1 грам ваги, витримувати близько 300 циклів заряд-розряд при температурі +60 °С. Сірка за своєю ціною не йде ні в яке порівняння з дорогим літієм, такі батареї повинні коштувати набагато менше, ніж сьогодні. Все було б добре, якби не наступна заява вченого. Новий акумулятор поки не вийшов зі стін лабораторії, а коли це буде – велике питання. Як і належить, вчений оптимістично заявляє, що «вони напружено працюють та сподіваються на успіх». Чи на отримання нових грантів?