Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Заряджання акумуляторної батареї за 1-2 хвилини стане реальністю

Відносно тривалий час, який необхідно витрачати на підзарядку акумулятора ноутбука, не викликає захоплення у користувачів. Як правило, цей час становить кілька годин, і досить часто саме цього часу нам не вистачає, необхідно терміново кудись іти разом із ноутбуком. Природно, що така батарея вже не має повного заряду і не може забезпечити тривалу автономну роботу електронного пристрою.

Так було, але незабаром більше не буде. Про це заявили науковці Університету з Іллінойсу. За їхніми словами, у цій галузі зроблено справжній прорив, і відноситься він абсолютно до всіх літій-іонних акумуляторів – від невеликих мобільних телефонів, смартфонів та ноутбуків до великих електромобілів. Для всіх типів батарей час заряджання до повної ємності не перевищуватиме 1-2 хвилини. Перспективи такого відкриття вражають уяву, батареї цього класу використовуються у величезній кількості різноманітних пристроїв і тривалий час зарядки входило до основних їх недоліків.

Ефект отримано за рахунок винаходу тривимірної структури електродів. Вони створюються під час формування найдрібнішими частинками металу, утворюють своєрідну губку. Така «електронна губка» має властивість майже миттєво вбирати заряд електроенергії, тривимірна структура електродів багаторазово збільшує кількість струму, що пропускається. Керівник групи вчених, доктор Пол Браун заявляє, що за їх допомогою не тільки скоротиться час заряджання, а й суттєво збільшиться ємність акумуляторних батарей. Поки цей винахід знаходиться на стадії лабораторних розробок, до масового промислового використання шлях не близький. Але всіх споживачів не може не тішити оптимізм учених та їхня впевненість у кінцевому успіху справи.