Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Чим більше працюємо на ноутбуці, тим краще для батареї?

Зручність користування ноутбуком залежить від акумуляторної батареї. Сучасні літій-іонні батареї мають відмінні експлуатаційні характеристики, але, як і завжди, користувачі постійно бажають мати найкращі показники. Час автономної роботи ноутбука багато в чому залежить від інтенсивності роботи на ньому, відповідно чим більше ми ним користуємося - тим швидше сідає батарея. Здавалося б, все логічно і від цієї ситуації нікуди не втекти.

Але австралійським ученим удалося частково вирішити цю проблему. Вони винайшли спосіб часткового заряджання акумуляторної батареї за рахунок клавіатури. Технологія багато в чому нагадує роботу п'єзозапальничок – при натисканні її виникає електричний заряд. Такі ж п'єзоелементи вони запропонували встановлювати під клавіатуру. Автор дослідження доктор Мадху Бхашкаран заявив виданню GizMag, що він встановив п'єзоплівку під клавіатуру. Таким чином вдається частково заряджати акумуляторні батареї під час роботи на ноутбуці. Звичайно, швидкість витрачання електроенергії набагато більша, ніж швидкість підзарядки, але за допомогою п'єзоелектрики вдається дещо продовжити автономну роботу ноутбука.

Є ще одна проблема – товщина п'єзоплівки. Нині її параметри ще не задовольняють винахідника. Проте доктор Мадху Бхашкаран упевнений, що за допомогою інноваційних нанотехнологій йому вдасться значно знизити її товщину і незабаром у продажу з'явиться клавіатура-адаптер. Тоді з її допомогою можна буде продовжувати час роботи батареї не тільки для ноутбука, а й усіх мобільних електронних пристроїв, що мають клавіатуру, у тому числі гаджети або смартфони.