Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Чи допоможуть електромобілі здешевити ноутбуки?

У структурі собівартості електромобілів досить значне місце посідають літій-іонні акумуляторні батареї. Саме цей фактор гальмує розвиток гібридної техніки. І це не дивлячись на всі субсидії, які виділяють влада США для зняття цієї проблеми та збільшення популярності електромобілів. Таке саме становище і з ноутбуками. У деяких моделях вартість літій-іонної батареї становить 25-30% загальної ціни. Звичайно, поява на ринку літій-іонних акумуляторів дозволила значно збільшити можливості ноутбуків, зробити їхнє користування безпечним і тривалішим. І електромобілі змогли збільшити пробіг зі 100 км до 300-350 км без підзарядки. З такими технічними характеристиками вже можна погодитися, але не з їх ціною.

І ось, здається, з'явилися обнадійливі новини. Виробники літій іонних акумуляторів Robert Bosch GmbH та Cobasys виділили вченим під керівництвом професора Муро понад чотири мільйони доларів на продовження досліджень у галузі зниження ваги батарей та збільшення їх ємності. У разі успіху вчений гарантує зменшення ціни літій-іонних акумуляторів щонайменше на 25% від сьогоднішньої. Впевненість вченого ґрунтується на тому, що йому вдалося відкрити новий алгоритм заряджання батареї.

Відкриття не лише знизить вагу та вартість акумуляторів, але й скоротить час заряджання, тепер воно становитиме не більше 90 хвилин. Це буде справжнім проривом у виробництві ноутбуків. Зміниться не тільки ціна, значно розширяться можливості ноутбука. Адже досі саме енергоємність акумуляторної батареї багато в чому обмежувала характеристики ноутбука. Якщо відбудеться зниження ціни на ноутбук з одночасним розширенням його «здібностей» - це можна вважати справжнім проривом в освоєнні нових інноваційних технологій.