Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Продуктивність акумуляторних батарей збільшать водорості

Мати-природа не втомлюється підказувати вченим шляхи вирішення багатьох проблем. Одна з них – шлях збільшення ємності літій-іонних акумуляторів. Дослідники виявили новий перспективний зв'язуючий матеріал для електродів літій-іонних акумуляторів, який може не тільки збільшити величину електроенергії, що зберігається, але й дозволяє відмовитися від використовуваних в даний час токсичних з'єднань при виготовленні компонентів батареї.

Матеріал має назву альгінат і витягується з бурих водоростей. Проведені тести підтвердили, що з його допомогою підвищується ємність акумулятора. Причому це стосується як існуючих на сьогоднішній день акумуляторів з гранітовими електродами, так і перспективних кремнієвих. Група вчених університету в Клемсоні та Технологічного інституту Джорджія опублікувала свої роботи у науковому виданні Express і вже отримала гранти від Honda та NASA на подальше продовження перспективного спрямування. «Створення менш дорогих батарей, які можуть зберігати більше енергії за допомогою альгінату, може забезпечити великий та довгостроковий вплив на виробників», – сказав Ігор Лузінов, керівник проекту. Ці батареї сприятимуть виробництву більш енергоефективної економіки з розширеним діапазоном можливостей електричних автомобілів, мобільних телефонів та портативних комп'ютерів, вони зможуть працювати в автономному режимі довше, ніж аналоги.

«Ми спеціально подивилися на матеріали, що склалися в природних системах, таких як водні рослини, які ростуть у солоній воді, де є висока концентрація іонів», – сказав Лузінов, професор Школи наук про матеріали Клемсон. «Ми відчували, що водні рослини - зокрема, рослини, які виростають у такому агресивному середовищі, як морська, будуть чудовими кандидатами для природного сполучного».