Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Ринок виробників літій-іонних батарей консолідується

Консультаційна компанія Roland Berger Strategy Consultants ще у 2010 році прогнозувала, що на ринку виробників літій-іонних батарей відбудуться суттєві зміни, кількість компаній, що випускають цю продукцію, значно зменшиться. В даний час її прогнози здійснюються випереджаючими темпами, до 2017 року тільки шість-вісім гравців випускатиме літій-іонні акумулятори.

Основними чинниками консолідації є надвиробництво літій-іонних акумуляторів, жорстка конкуренція цін, низька рентабельність та необхідність вкладати великі гроші в нові розробки. Не всім компаніям під силу впоратися з такими труднощами. За останні два роки про своє банкрутство вже оголосили низку виробників. Причина – неправильне планування зростання споживання, сильна цінова конкуренція та необхідність великих інвестицій у освоєння нових інноваційних технологій.

"Великий ажіотаж навколо виробництва літій-іонних батарей лопнув як міхур", - заявив Томас Ф. Вендт, представник Roland Berger Strategy Consultants. Занадто оптимістичні прогнози зростання електротранспорту призвели до того, що багато компаній створили зайві потужності з виробництва акумуляторів, а це, у свою чергу, посилило конкуренцію на ринку збуту. Багато компаній вже не в змозі покривати свої витрати. Як позначиться такий стан справ на ринку провадження акумуляторних батарей для мобільної електроніки поки не відомо. З одного боку, зменшення кількості виробників може призвести до штучного підвищення цін на продукцію. З іншого боку, залишається надія, що потужніші виробники зможуть вкладати великі кошти у розвиток інноваційних технологій, що покращить експлуатаційні характеристики пристроїв.