Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Вартість літій-іонних акумуляторів може знизитися

Принаймні з такою заявою виступили дослідники з Університету Лідс, Великобританія. Нова технологія виготовлення батарей дозволить значно знизити собівартість виробництва без зміни існуючих характеристик, спосіб ліцензований американською компанією Polystor і підтвердив можливість промислового впровадження.

Винайдений матеріал здатний замінити дорогі сепаратори, які застосовуються зараз для фіксації електродів літій-іонної батареї. Як заявив професор Лідського Університету Ян Уорд в інтерв'ю журналу Electronics Weekly, йому вдалося винайти спеціальний гель, який забезпечить надійну фіксацію електродів і чудово проводитиме іони. Для приготування гелю вчений змішував рідкі солі літію з іншими компонентами до отримання гомогенного полівініліденфториду. Надалі цей гель видавлюється прямо на анод і катод, надійно фіксує їх і його структура перетворюється на подобу гуми пористої, яка відмінно проводить іони. Полімерний гель містить приблизно 70% рідкого електроліту, що дозволяє літій-іонному акумулятору мати свої початкові характеристики.

Ще одна перевага винайденого методу - для його впровадження у виробництво не потрібно змінювати існуюче обладнання, що сподобається виробникам і дасть надію, що вони незабаром почнуть широке застосування нового методу виготовлення батарей і зроблять ціни більш доступними для споживачів. Крім того, професор зазначив, що новий гель значно підвищує безпеку акумуляторів та продовжує їхній життєвий ресурс.