Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Вчені з Південної Кореї навчилися заряджати акумуляторні батареї у 120 разів швидше

Південнокорейські вчені Sanghan Lee та Yonghyun Cho з Ульсанського Національного інституту науки і технології (UNIST) розробили воістину революційну технологію, яка дозволяє зарядити літій-іонний акумулятор у 30-120 разів швидше, ніж це можна було робити сьогодні. В інтерв'ю, яке вони дали корейському агентству Yonhap, вчені стверджують, що тепер час зарядки не забиратиме більше кількох хвилин часу.

Вчені винайшли метод просочення графітового катода спеціальним розчином LMO, під його впливом графіт перетворюється на павутину найтонших ниток, які розташовані по всьому об'єму акумуляторної батареї, відбувається так звана карбонізація графіту. Раніше процес зарядки акумулятора починався в порядку від зовнішніх частинок до внутрішніх, тому час зарядки був досить великим.

Тепер батарея заряджає весь об'єм одночасно, саме за рахунок цього ефекту вдалося досягти такого значного скорочення часу. Крім того, вчені обіцяють, що їхній винахід не тільки не збільшить собівартість батареї, а й дозволить зробити її значно дешевшою. «Розробка цього методу суттєво підвищить не тільки популярність електричних транспортних засобів, він сприятливо позначиться і на користувачах мобільних електронних пристроїв – телефонів, смартфонів, планшетів та ноутбуків», – такого висновку дійшли авторитетні експерти ринку. Свої наукові дослідження вчені вже опублікували у авторитетному журналі Angewandte Chemie.