Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Натомість батарей з'являться паливні елементи високої ємності?

В результаті тристоронньої співпраці між Rohm, Aquafairy та японським Кіотським університетом вдалося створити компактний елемент живлення на основі використання портативних водневих паливних елементів. Такий ефект досягається за рахунок реакції між гідридом кальцію, зробленим у вигляді найтонших листів та звичайної води. Один елемент генерує приблизно 5 Ватт-годин електричної енергії, що цілком достатньо для роботи смартфона протягом двох годин. Розробники паливних елементів вважають, що їхня розробка підійде для різних видів електронної техніки – від мобільних телефонів до ноутбуків. Важко повірити, але вони запевняють, що в недалекому майбутньому це буде відмінною заміною літій-іонних акумуляторів.

Серед переваг нового способу живлення портативної техніки було названо повну екологічну безпеку та довговічність. Якщо сучасні літій-іонні батареї мають термін гарантованої експлуатації 4-5 років, нові паливні пристрої мають гарантійний термін зберігання 20 років. Вперше цей паливний елемент розробила компанія Aquafairy ще кілька років тому, але тільки після того, як розпочалася пряма співпраця з компанією Rohm, досягнення у цьому напрямі значно покращилися. Наразі фахівці працюють над проектом Kinkei, який дозволить створити паливний елемент потужністю 400 Вт.

Позитивного ефекту було досягнуто тоді, коли вдалося в елементах замінити гідрид магнію на гідрид кальцію. Останній може працювати у широкому діапазоні температур. Для створення стабільної реакції в гідрид кальцію додано спеціальну смолу. Таким чином вдалося досягти виділення на стабільній основі більше 4,5 літра водню з листа з розмірами 38 х 38 х 2 мм. Це забезпечує потужність в 5 Вт/год, що цілком достатньо для смартфонів. В даний час вчені продовжують працювати над створенням потужніших пристроїв, що можуть живити ноутбуки та іншу енергоємну електронну портативну техніку.