Все буде Україна!

Ми працюємо у воєнний час. Усі замовлення своєчасно обробляються та відправляются у доступні регіони.

Час роботи акумуляторів мобільних пристроїв збільшиться вдвічі

Нещодавній ураган у США наочно показав, що властивості акумуляторних батарей ще далекі від ідеалу. Усього на кілька годин зникла електрика, а у тисяч людей вже виникли проблеми із зарядкою телефонів, смартфонів та ноутбуків. І це незважаючи на те, що сотні вчених у всьому світі постійно працюють над покращенням характеристик пристроїв накопичення енергії.

Як правило, всі зусилля спрямовані на збільшення ємності акумуляторних батарей, підвищення їх безпеки та довговічності. Не можна сказати, що на цьому терені немає успіхів, на ринку постійно з'являються пристрої з покращеними характеристиками. А компанія Eta Devices пішла зовсім іншим шляхом. Вона вирішила не збільшувати потужність акумуляторних батарей, а зменшити витрати електронним пристроєм енергії і таким чином удвічі збільшити час їх роботи. Вчені зуміли розробити унікальний чіп, який посилює потужність батареї та продовжує користування мобільною електронікою.

Суть відкриття полягає в тому, що вони запропонували постійну напругу акумуляторної батареї перетворити на високочастотний сигнал, який підтримує зв'язок із базовою станцією.

Винайдена ними технологія отримала назву asymmetric multilevel outphasing, вона до 20 мільйонів разів на секунду проводить вимірювання споживаної енергії та видає споживачеві саме ту кількість, яка необхідна для його оптимальної роботи. В даний час співробітники компанії Eta Devices завершують свої розробки стосовно смартфонів. Наступний етап – робота над вирішенням таких самих проблем для ноутбуків, нетбуків та інших електронних пристроїв, що мають більшу витрату електроенергії. Вчені оптимістично заявляють, що їх пристрої можна буде використовувати у промисловому масштабі вже наступного року.